image

Check uw HP-netsnoer; het kan brandgevaarlijk zijn

HP roept klanten op het netsnoer met adapter te controleren van notebooks en mini-notebooks en van randapparatuur als docking stations die zijn verkocht onder de merken HP en Compaq. Deze kunnen brandgevaar opleveren.

Het gaat om netsnoeren met adapters die zijn verkocht tussen september 2010 en juni 2012. HP heeft 29 meldingen van oververhitting ontvangen, waarvan 2 in licht lichamelijk letsel en 11 in lichte materiƫle schade resulteerden.

De verdachte exemplaren zijn te herkennen aan het stempel LS-15 op het uiteinde van het netsnoer. Niet alle netsnoeren met dat stempel zijn brandgevaarlijk, maar HP adviseert mensen met zo'n snoer wel om het niet langer te gebruiken en meteen uit het stopcontact te halen.

HP heeft een webpagina geopend waarop men vervolgens kan checken of het snoer in kwestie tot de afgekeurde partij behoort. Als dat het geval is, zal HP het snoer kosteloos omruilen. In totaal kan het bij deze terugroepactie om 6 miljoen snoeren gaan.

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor de afhandeling van het controleren en omwisselen van het netsnoer op het moment dat deze tot de afgekeurde hoort.